Stef Gresel

Stef is een zeer ervaren en talentrijke golfprofessional. Al jong moest hij ervaren dat de meeste driving ranges voor hem te kort waren. Snel draaide hij mee in het wereldwijde long drive circuit.

Zo werd hij in 2007 winnaar in het Spanish Open en in 2008 en 2009 van Frankrijk in Parijs. Ook nam hij deel aan een drietal WK’s in Las Vegas in de USA. Een van de hoogtepunten was de wedstrijd Europa-USA, tijdens het Dutch Open in 2009. Stef maakte daar als vertegenwoordiger van Europa grote indruk. De laatste 6 jaar is hij in Nederland ongeslagen. Zijn record bedraagt 381 meter!

Ook andere onderdelen van de spannende golfsport beheerst Stef als de beste. Zo geeft hij regelmatig themalessen in: long drive, putten, short game, course management en recht slaan.

Stef verzorgt alle vormen van golflessen. Hij geeft ook shows en organiseert golfevenementen.

Stef is Trackman certified professional level 2 en certified putting School of Excellence stage 1 en 2.

Op 28 september 2018 startte ik voor het eerst met de lessen van Destination Golf bij Stef Gresel.

Ik speelde toen al ruim 5 jaar golf en had toen een handicap 15 van bereikt.
Aanvankelijk dacht ik dat ik met 10 lessen het gehele programma kon afhandelen waaronder:

  • Swing
  • Driver
  • Chippen/Pitchen
  • Putten
  • Bunkerslagen

Na de eerste les kwam ik er al snel achter dat dit niet zomaar gaat.
De swing werd grondig geanalyseerd en geleidelijk aan werd mijn set-up gecorrigeerd en de up- en downswing aangepast. De filosofie van Stef was, ga het aangeleerde op de driving range zelf oefenen en kom dan weer terug voor het vervolg.

Mijn grootste “handicap” was dat ik steeds van buiten naar binnen de bal raakte en zodoende de alom gevreesde slice speelde. De trackman geeft onverbiddelijk aan hoeveel graden je van buiten naar binnen speelt en hoe je clubblad t.o.v. de bal staat.
Al snel herinnerde ik me aan de woorden van mijn  Koreaanse grootmeester  “Hankido” (Korean Martial Art). Je kunt beter één techniek 1000 keer oefenen dan 1000 technieken maar één keer. Dit was precies hetgeen Stef ook bij mij toepaste. Ieder keer weer opnieuw met I-7 of I-8 de downswing en de release inslijten. Uiteindelijk één jaar en 18 lessen verder heb ik dit jaar het
Senioren kampioenschap 2019 mogen winnen met 65 slagen en mijn Handicap weten te verbeteren naar 9,5.

Ik zie er nu weer naar uit om de lessen voort te zetten.

Bedankt Stef voor de didactisch zeer uitgewogen lessen.
Het succes van dit jaar zijn vooral ook jouw verdiensten.

Mick Kohnen

 

Mick Kohnen